Spørsmål:
Hvor lenge varer en fersk urtepasta?
Ocaasi
2010-07-28 02:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lager en pasta med malt fersk basilikum, malt fersk mynte, malt tørket ingefær, salt, malt ristet kaffe og rå honning (nok til å belegge alle ingrediensene godt). Det smører veldig godt, og kan til og med smakes rett som en smakfull urteblanding. andre ingredienser kan forlenge holdbarheten.

Hvor lenge vil dette vare hvis det oppbevares i en lufttett beholder og kjøles ned eller ikke kjøles ned ?

Spesifikt: hvordan lenge, hva vil ødelegge først, hvilke ingredienser som kan utvide det, og andre ideer. Takk!

Interessant miks, hva har du satt den på?
Vel ... ingenting. Jeg har bare spist den rett. Derav den ikke-kjølte delen. Men det har en viss likhet med rykk (ikke alt), så jeg forestiller meg at det ville smake godt på stort sett ethvert kjøtt.
To svar:
hobodave
2010-07-28 02:07:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vel, av alle ingrediensene du har oppført, er de eneste to som virkelig kan 'ødelegge' fersk basilikum og fersk mynte. Honning blir aldri ille, og nesten ethvert tørket krydder kan vare i lang tid med bare en forringelse i smak. basilikum og mynte før du legger til denne blandingen, slik at du kan få minst 1-2 uker ut av den uten kjøleskap, og minst 1-2 måneder ut av den nedkjølt.

Vær oppmerksom på at dette bare er en ballpark estimat, og du må kanskje gjøre noe prøving og feiling for å bestemme et mer spesifikt vindu. Når det er sagt, ville jeg ikke bli overrasket om du kunne få en betydelig lengre holdbarhetstid enn det jeg anslår.

Oppdatering - Jeg tror tilstedeværelsen av salt gjør nok for å "forlenge" levetiden til den.

En annen oppdatering - Noen Googling har informert om at honning faktisk er et konserveringsmiddel. Tilsynelatende er honning et ganske fiendtlig miljø for bakterier på grunn av produksjon / tilstedeværelse av hydrogenperoksid.

Jeg tror fremdeles estimatene mine er nøyaktige, om enn litt konservative nå. Det beste du kan gjøre er prøving og feiling.

Kilder:

http://www.entrepreneur.com/tradejournals/article/132772675.html

http://natural-products.suite101.com/article.cfm/honey_as_a_natural_preservative

Bra poeng at det egentlig bare er de ferske ingrediensene som ødelegger. Jeg antar at spørsmålet mitt henger på om honning / salt / krydder kan forlenge tiden, spesielt fordi de belegger urten som forhindrer oksidasjon, og muligens gir noen konserverende fordeler.
Noen klipp fra kildene dine: "Hvis du bruker honning som konserveringsmiddel, må du sørge for at honningen som brukes har brukt så mye av levetiden fra direkte lyskilder." * "Effekten var høyere i [konservering] av cider enn i epleskiver på grunn av bedre blanding." * "Selv om honning er i stand til å forhindre bakterieinvasjon, kan det være utsatt for ødeleggelse gjennom gjæring på grunn av det høye sukkerinnholdet som naturlig forekommer i det. Gjæringsprosessen vil igjen ødelegge andre ingredienser som honningen kombineres med." * Så det fungerer, men det kommer an på honningen og maten.
Janelle
2010-07-28 02:06:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honning er et godt konserveringsmiddel, en liten mengde salt vil også forlenge lagringstiden, og kan gjøre at smaken av de andre ingrediensene blir “pop” bare forsiktig når du tilsetter den for ikke å overdrive.

Er honning et godt konserveringsmiddel? Jeg vet at honning i seg selv kan vare _for alltid_, men gir den egenskapene til annen mat?
*Det er spørsmålet!
Svar på meg selv, det bevarer det! Oppdatert svaret mitt.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...