Spørsmål:
Kjøler smeltet sukker raskt
Nick Larsen
2010-07-24 01:00:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg trenger å lage terninger med sukker på 1 tommer og avkjøle dem nok til å holde formen og støtte vekten så raskt som mulig. Hvilke teknikker kan jeg bruke for å kjøle kubene, og hvor lang tid tar det å kjøle seg ned?

REDIGER:

Disse blir laget i en aluminiumsform som jeg ikke har bygget. De er laget av vanlig hvitt sukker og omtrent 6 dusin vil bli laget. Det er nok former for å lage dem alle på en gang. De blir brukt til å støtte opp en stor tynn kake av et bord.

Vi kan ikke løse spørsmål om termodynamikk uten å vite materialene som brukes og deres størrelse / tykkelse / osv. (og um ... Jeg gjorde det ikke så bra i den klassen, uansett)
hvor mye vekt trenger de å holde? Fordi 1 tommers kuber ikke holder veldig mye. også, hvor mange snakker vi? (betyr noe på grunn av mengden varme vi prøver å avbryte)
kommentarer adressert i rediger
To svar:
hobodave
2010-07-24 01:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan lager du dem akkurat? Dette kan påvirke svaret.

Jeg antar at du bruker en slags form. Hvis det er tilfelle, kast formen ned i et isbad, men ikke senk den helt ned. Forutsatt at formen din er metall (smeltet sukker er varmt!) Vil de avkjøles ganske raskt, selv om jeg ikke kan gi deg et nøyaktig tidspunkt.

Generelt er et isbad veien å gå for rask avkjøling. Du kan få det litt kjøligere ved å tilsette en sjenerøs dose salt i isbadet, men jeg tror du bare barberer deg noen få sekunder.

SamAlterman
2010-07-24 05:24:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å sette dem i isvann som hobodave sier vil være raskt. En annen fordel er at rask avkjøling hindrer krystaller i å dannes.

Velkommen @SamAlterman. Jeg fikset store bokstaver i svaret ditt, håper du ikke har noe imot det.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...