Spørsmål:
Hvordan justerer jeg for fuktighet når du lager ris?
Peter V
2010-07-21 20:30:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For mange år siden spiste jeg på Sushi Yasuda i New York. Etter at jeg gikk, leste jeg opp kokken, og en artikkel om ham nevnte at han sto for luftfuktighet mens han lagde sin sushi-ris. Wow! Min slags fyr!

Det er en "hvor mye vann med ris" -samtalen din på dette nettstedet, en som i utgangspunktet sa "få en god Zojirushi", men jeg vil gjerne høre fra en ekspert sushi riskoker - kan noen forklare meg en formel eller et sett med hensyn til å lage virkelig god sushi ris? Jeg tenker på den slags ting som sushi-kokker læres på den japanske ekvivalenten til CIA, hvis det er noe slikt.

Her er en lenke som nevner luftfuktighet som en bekymring for rislaging: http://www.mail-archive.com/ugandanet@kym.net/msg13272.html

Jeg er ikke en ekspert sushi riskoker, men luftfuktigheten i en riskoker er allerede på 100% ... Jeg kan ikke forestille meg hvordan luftfuktigheten utenfor kan ha noen innvirkning på hvordan ris tilberedes. Høyde, ja. Fuktighet, nei.
Med mindre kokken snakket om at risen tørket ut etter at den er satt på tallerkenen, vil du i så fall * øke * vannet og koketiden for tørre klima.
Analogt i baking endrer mel vekten avhengig av luftfuktighet, så jeg kan tenke meg at dette er en legitim bekymring.
En svar:
Shalmanese
2010-07-22 07:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tørr ris vil ha mer eller mindre vanninnhold avhengig av luftfuktigheten. Hvis du vil teste hvor mye du må gjøre rede for dette, ta litt ris i løpet av en fuktig dag, vekt, tørk i en 200F ovn i noen timer, og vei deretter igjen.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...