Spørsmål:
Hvor lenge kan jeg holde puré rot ingefær
Thomas
2010-07-24 20:59:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som tittelen sier, hvor lenge kan jeg holde puré rotingefær i kjøleskapet?

Tre svar:
Darin Sehnert
2010-07-25 01:37:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har mye eller ikke forventer å bruke det de neste 5 dagene, så frys det. Hvis det allerede er hakket eller purert, må du bare måle det i mengder som vil være det enkleste for deg å bruke og deretter fryse dem på et brett foret med plastfolie. Når den er frossen, fjern den og legg den i en selvforseglende pose og oppbevar den i fryseren for fremtidig bruk.

Hele ingefær kan fryses rett og slett som den er. Bare legg det en pose i fryseren. Galangal, for eksempel, selges ofte frossent i asiatiske markeder. Du kan trekke det ut og rive det du trenger på en raspestil mens du er frossen. Jeg skreller aldri engang ingefær, da de fleste bruksområder for det krever at den enten blir finhakket eller silet sammen. Litt ingefærrotskinn er bare mer fiber for kostholdet.

jkuner
2010-07-25 01:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan også fryse ingefær ganske bra i minst et par måneder - hvis du skjeer ut spiseskjeer på en kakeplate til den er frossen, kan du bruke den etter behov. Ikke like god som ferskrevet, men lett i en klype.

bmargulies
2010-07-25 00:31:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror ikke bevaring er problemet du vil bekymre deg for, det er smak.

Som med de fleste friske grønnsaker, bør du ikke ha noen problemer med å fortelle om ingefæren er blitt usunt. Det er ikke som hermetikk, hvor du må bekymre deg for botulisme. Hvis det er ille, vil det se ut og lukte dårlig.

Lenge før det er ille, vil det imidlertid være av.

Personlig rasper jeg bare det jeg trenger. Du kan alltid raspe litt mer hvis du er lav.

Hvis du av en eller annen grunn sitter på 250 g revet ingefær på grunn av en overentusiastisk assistent eller noe, vil jeg personlig prøve å gjøre det til pepperkaker innen ca. 2 dager.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...