Spørsmål:
Oppbevaring av kjøttdeig og bruk tidligere salgsdato
Kryptic
2010-07-12 09:46:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når jeg kjøper mat er det minst noen uker verdt, og jeg kjøpte litt kjøttdeig her om dagen med den hensikt å bruke den over et par uker. Jeg har et par spørsmål angående lagring:

  1. Jeg bruker omtrent ett pund av det om gangen, så jeg tok det ut av innpakningen, kuttet det opp og la bitene i forseglingsbar plastposer, pakket inn i folie, og stakk dem deretter i fryseren. Er dette en akseptabel lagring?

  2. Utsalgsdatoen kommer snart. Imidlertid så jeg på dette nettstedet som sier kjøttdeig kan fryses i 3-4 måneder. Er det trygt å lagre forbi salgsdatoen?

  3. Mer generelt, menes salg-til å være annerledes enn "bruk av" datoer jeg også ser på visse varer?

Takk!

Tre svar:
derobert
2010-07-12 10:18:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(1) Ja, det er greit. Hvis du bruker fryseposer, trenger du ikke folie engang. For langsiktig frossen lagring fungerer vakuumforseglede poser bedre.

(2) Frossen mat lagret ved 0 ° F (eller lavere) er i utgangspunktet trygt å spise for alltid. Til slutt vil smaken bli påvirket, og du vil ikke spise den (men den vil ikke gjøre deg syk). Tre til fire måneder er rimelig i tett lukkede fryseposer. Lengre i vakuumforseglede poser. Lagringstiden er helt en smakssak, så du kan komme unna med litt lenger tid for sterkt krydret kjøtt (f.eks. Taco) mot lett krydret (hamburger). Salgsdatoen forutsetter lagring på rundt 30 ° F (normalt for kjølet kjøtt)

(3) Jeg tror det, ting bør fortsatt være bra noen dager etter salg etter dato.

Så vidt jeg vet er 'Selg etter dato' datoen butikken må ha solgt varen lovlig, med mindre forbrukeren blir gjort oppmerksom på situasjonen. 'Bruk etter dato' er datoen da innholdet skal konsumeres. Det er vanligvis en forskjell mellom de to datoene. Det kan også finne en "Best før dato" som er datoen da innholdet skal konsumeres for å nyte den fulle smaken.
Satanicpuppy
2010-07-13 00:32:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selge by er effektivt meningsløst. Bruk nesen din: hvis den lukter av, er det sannsynligvis det.

Ikke bekymre deg hvis den mister den ganske røde fargen: supermarkedet holder den den fargen med en sjenerøs klask av CO2 CO. Så snart den treffer oksygen, vil den begynn å oksidere og bli brun.

+1 Takk for fargeinformasjonen, jeg lurte alltid på om det betydde at det var dårlig. Jeg visste at de farget det, men trodde det var CO, ettersom det er mange artikler som taler for forbudet mot slik bruk :)
Ja, det er karbonmonoksid (CO), ikke CO₂
Woops. Lær noe hver dag.
Toby Allen
2010-07-18 12:27:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Derobert har svart på de to første spørsmålene dine, men på det tredje har jeg noe å legge til.

Mer generelt, er salg-ved ment å være annerledes enn "bruk etter" datoer jeg også se på visse varer?

Som SatanicPuppy sier, er Sellby effektivt meningsløs for deg, da det først og fremst er for butikken å hjelpe dem med lagerstyring. Det er vanligvis et par dager før de andre datoene. De to du må se på er 'Best Before' og 'Use by'. De har forskjellige og forskjellige betydninger.

Best Before blir plassert på gjenstander som ikke vil gjøre deg syk hvis du spiser dem etter sitt beste, men som for best smak, de blir 'best' konsumert 'før' datoen. Det er JURIDISK med forbrukerkunnskap å selge produkter forbi deres beste før-dato. Best før finner du på cerials, sjokoladestenger, mel osv.

Use By plasseres på gjenstander som kan gjøre deg syk hvis du spiser dem etter denne datoen. Det er ulovlig å selge varer som er gått ut på dato. Du finner informasjon om kjøttvarer, ferdigmat osv.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...