Spørsmål:
Hva er de beste potetene for baking?
lomaxx
2010-07-10 09:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva er de beste variantene av poteter å bruke til steking med en stek som gir en fin gyldenbrun overflate på utsiden?

[Rediger: for å avklare, jeg er fra Australia og vi don Skiller ikke virkelig mellom baking og steking av poteter. Det jeg refererer til her er å "steke" poteter som skal spises med et stekt lam eller storfekjøtt]

De smørbelagte.
Jeg mente mer hvilke "varianter" i stedet for hvilken "stil".
Jeg tror jeg forårsaker forvirring. I Australia (hvor jeg er fra) er bakt og stekt potet det samme.
Tre svar:
Joe
2010-07-11 19:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Din avklaring betyr mye - "bakt" potet i USA har en tendens til å være en hel potet tilberedt alene, der innsiden blir luftig og kremaktig, og er ferdig med større stivelsesholdige hvite poteter, eller søtpoteter fungerer bra også.

Ristede poteter har derimot en tendens til å være (i USA) mindre "nye" poteter, voksagtige poteter eller enda større stivelsesholdige poteter kuttet opp (f.eks. "ovnsfries" ).

Stivelsesholdige poteter holder seg bare godt når de stekes hvis det er veldig høy varme eller kort tid - hvis du skal lage dem med steken da det kommer til å være fuktighet der inne vil jeg gå etter en voksaktig potet (f.eks. Red Bliss).

Når det gjelder bruningen - beleg dem sannsynligvis godt med olje, og hvis de ikke er brune nok til din smak når du trekker steken, ettersom du uansett må hvile den, tømme kjøttjuicen, sveive ovnen opp til et sted rundt 450F (230C) og la potetene ligge i noen ekstra minutter.

ps. ja, jeg vet at en søtpotet ikke er en potet. Og jeg pleier også å bruke Yukon Gold til omtrent alt, da det gir gode bakte poteter og stekte poteter (skjønt, ikke sikker på hvor bra med en stek på samme tid), og de er gode i gryte og steker hvis du ikke legg dem for tidlig.

Pulse
2010-07-10 17:04:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Steking (baking) av poteter har et høyere stivelsesinnhold enn poteter som for eksempel brukes til koking. De har også en tendens til å ha en grov hud.

I Storbritannia / Europa velger jeg Desiree, kong Edward eller Maris Piper. Jeg er ikke så kjent med potetvarianter fra USA, men jeg vet at Russets og Goldrush begge er veldig fine stekepoteter.

GalacticCowboy
2010-07-10 17:15:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tittelen og spørsmålet ditt ser ut til å være litt i strid.

I det minste i USA er en "bakt" potet vanligvis en stor, stivelsesholdig potet servert hel med en rekke valgfrie pålegg som f.eks. smør, salt, rømme, gressløk osv. Rødbrød er det du ofte ser.

For å koke eller lage mat med andre matvarer, vil en stivelsesholdig potet falle fra hverandre. I stedet vil du ha noe mer mot den voksagtige siden av skalaen, for eksempel Yukon Gold. Det er noen røde poteter som passer her også, men jeg kan ikke komme med noe navn for øyeblikket.

Voksne poteter pleier å være mindre enn stivelsesholdige poteter.

er veldig riktig. Hvis du baker, vil du ha Russet som ser slik ut: http: //www.google.com/images? Q = russet + potet


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...