Spørsmål:
Kan du fryse mirepoix?
Elyse
2010-07-19 22:13:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan jeg hugge opp og fryse mirepoix rå, eller må grønnsakene først blancheres? Takk!

Tre svar:
JustRightMenus
2010-07-19 22:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, du kan fryse mirepoix, men det blir ganske mykt når det er tint opp, som Peter V bemerket. Løk og selleri fryser ikke godt, selv om gulrøtter gjør det bra.

Alle tre grønnsakene, når de er hele, skal blancheres i noen minutter før de fryses. For grønnsaksspesifikke innfrysingsinstruksjoner, se National Center for Home Food Preservation's Freezing Guide.

Det er best å bruke fersk, men blanchert i 1-2 minutter, så fungerer frossen greit. Jeg blancherer ikke grønnsaker i terninger i mer enn 2 minutter.

Peter V
2010-07-19 22:22:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva vil du gjøre med denne mirepoixen?

Hvis det bare vil være et grunnlag for en aksje, kan du sannsynligvis fryse den uten dårlig effekt.

Hvis du skal karamellisere det i litt smør, og deretter bruke det i en siste rett, er jeg ikke sikker på at jeg vil fryse det; det ser ut til at grønnsakene blir grøtete, uavhengig av om de ble blancherte først eller ikke.

daniel
2010-07-19 22:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du planlegger å bruke mirepoix som den er, som den vil bli sett på platen, bør du først blanche og deretter fryse så fort du muligens kan. Dette vil bidra til å beholde tekstur.

Ellers, hvis du bruker på lager eller hva som helst, fortsett og frys.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...