Spørsmål:
Hvordan kan jeg fryse overflødige erter fra hagen min?
Donna
2010-07-23 07:50:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vil du anbefale å blanche dem først eller fryse dem rå?

En svar:
Darin Sehnert
2010-07-23 07:59:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I følge Ball Blue Book of Canning & Freezing:

Scalding er et kritisk trinn for å forberede grønnsaker til frysing og må gjøres forsiktig. (Dette er et "must" for alle grønnsaker som skal oppbevares frosne i mer enn fire uker, bortsett fra de som brukes eksklusivt for deres smak som grønn løk, paprika og urter.) Skålding renser overflaten for smuss og organismer, lyser fargen hjelper med å beholde vitaminer og reduserer virkningen av enzymer som ellers ville ødelegge den friske smaken etter omtrent fire uker. Det krymper også produktet, noe som gjør pakking lettere.

Den anbefalte skoldetiden for ferske grønne erter er 2 minutter. Sørg for å ha isbadet ditt forberedt på å sjokkere dem før du begynner å skåre for å unngå å steke dem. Når du er sjokkert, fjerner du det fra isbadet for å unngå utlekking av næringsstoffer, smak og farge.

Jeg er enig, men vil legge til at når du fryser dem, spred trommelen jevnt på et kakeark foret med vokspapir. De vil fryse hver for seg og ikke sitte sammen. Når du er frossen, kan du overføre den til en frysepose.
Forutsatt at de ikke er våte, forhindrer den voksagtige huden dem i å kle seg sammen. Har ikke hatt noen problemer, men du kan også gjøre dem individuelt først. Individuelt er viktigst for myke kjøttvarer som bær.
Hvis du ikke har en hermetikkbok og leter etter instruksjoner, er The National Center for Home Food Preservation (http://www.uga.edu/nchfp/) den beste ressursen på nettet.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...