Spørsmål:
Jeg vil lage min egen ost. Hvordan kommer jeg i gang?
Curry
2010-07-10 11:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har sett folk gjøre sin egen mozzarella, og det virket enkelt. Noen tips om hvordan du kommer i gang (utstyr, ingredienser, oppskrifter)? Hva med blåmuggost og andre sterkere oster?

Fire svar:
Pulse
2010-07-10 13:39:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å lage mozzarella er ikke utrolig vanskelig, men visse ting under prosessen er kritiske, sannsynligvis er det viktigste temperaturen.

Hvis det er første gang du lager ost, kan det hende du kjøper et "startpakke" den enkleste måten å komme i gang. Disse vil gi deg alle viktige gjenstander du trenger, for eksempel løpe. Hvis du føler deg modig, så gir du avkall på settet og dykker rett inn.

For Mozzarella, prøv å finne buffelmelk, som er det "riktige" Mozzarella er laget av. Det har lavere kolesterol enn kumelk, har mer protein og lager en mye rikere ost. Hvis du ikke kan få buffelmelk, bruk den beste fulle, ikke-homogeniserte melk du kan finne.

Her er en oppskrift jeg har brukt før MOZZARELLA

Her er en lenke med forskjellene mellom buffelmelk og kumelk

Kumelk vs Buffelmelk

Selv om det er fullt mulig å lage praktisk talt alle slags ost hjemme, krever noen oster, som blåmuggost, et sted å utvikle seg ved riktig temperatur og i ganske lange perioder. ideelt sett vil dette være en temperatur rundt 10c med en fuktighet på rundt 70% og en tid for modning på rundt 2 til 3 måneder.

Her er et godt sted å starte:

http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/cheese/blue_cheese/blue_cheese.htm

ManiacZX
2010-07-16 03:25:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ricotta ville være en god første ost å lage. Det er en fersk ost, så du trenger ikke aldring, du kan lage et parti i omtrent 30 minutter med veldig enkle ingredienser, og smakforskjellen med kjøpt butikk er fantastisk.

Det er et spørsmål om at har flere svar med ricottaostoppskrifter (inkludert en jeg har brukt) Å lage (eller erstatte) ricottaost?

moonshadow
2010-07-10 22:23:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har faktisk hatt suksess med å lage en myk ost med kefir sopp for å snu melken i stedet for løpe; dette har fordelen at du ikke trenger å fortsette å kjøpe mer.

Etter at du har matet soppen, hold den produserte kefiren i kjøleskapet en natt. Fortynn med fersk melk, ikke mer enn 4: 1 melk: kefir, og hold blandingen i romtemperatur en natt til. Varm opp til ~ 30 grader, og hold den temperaturen, rør av og til, til den snur - det kan ta så lang tid som en halvtime å starte, men når den går går den ganske raskt. Tøm gjennom steril osteklut eller musselin for å skille ostemassen, og fortsett som vanlig.

Wizard79
2010-07-10 23:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å gjøre mozzarella hjemme er ganske vanskelig.

Den vanskelige delen er å lage ostemasse (koagulering av melk med løpe eller et spiselig surt stoff). Dette er et vanlig krav for å lage nesten hvilken som helst slags ost, og selv om det kan virke ikke så vanskelig, er det faktisk veldig vanskelig å gjøre en tilfredsstillende ostemasse. Dette er grunnen til at den enkleste osten å lage hjemme (ricotta) faktisk ikke er en ost!

Du kan imidlertid prøve å kjøpe litt ostemasse fra et meieri til å "øve" hjemme.

Jeg er uenig i dette svaret. Jeg har aldri hatt noe problem i det hele tatt å danne en fin ostemasse for ost. Syresatt mozzarella er faktisk en av de enkleste fordi det ikke er bakteriell inokulering. Det fungerer bare. Den harde delen med mozzarella er å elte osten til riktig tekstur.
@Sobachatina: Jeg er glad for at du ikke har noe problem, men dette betyr ikke at det er en enkel oppgave for en nybegynner. Da er det ikke nok å bare lage ostemasse, du må gjøre en god en. Det er ikke bare melkesyring ... det er en delikat prosess. Å gjøre ostemasse, * god ostemasse *, er faktisk nok vanskelig og plagsom til å fraråde mange mennesker å gjøre det hjemme, men selvfølgelig betyr det ikke at det er umulig.
@Sobachatina: og, forresten, tradisjonell mozzarella krever faktisk bakteriekultur (ved kontrollert temperatur) for å gjøre ostemassen. Dette er grunnen til at myse fra tidligere koagulering brukes til å starte produksjonen av ostemassen (da tilsettes også løpe).
Jeg er enig med deg på begge punkter selvfølgelig. Jeg sier at jeg personlig ikke har hatt problemer med å gjøre syresett eller tradisjonell mozzarella, og hvis jeg til og med kan få den til å fungere, kan den ikke være så vanskelig som omdømmet tilsier. - Hvor kan du finne bøffelmelk? Jeg har blitt tvunget til å bruke annen melk.
@Sobachatina: siden noen måneder kan jeg få bøffelmelk i nærmeste nærbutikk, men i Nord-Italia (der jeg bor) er det ikke så vanlig. Hvis du bruker kumelk, får du "mozzarella fiordilatte", jeg liker den enda mer enn "mozzarella di bufala".


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...