Spørsmål:
Hvilke epletyper anses å være "hurtigkokende" epler?
Iuls
2010-07-22 20:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I oldemorens oppskrift på Open-Face Apple Pie skriver hun: "Klipp epler i åttendedeler hvis de ikke koker raskt." Jeg antar at dette betyr at noen epler vil koke raskere enn andre, men jeg finner ingen liste over slike epler hvor som helst.

To svar:
JustRightMenus
2010-07-22 20:57:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et av favorittemnene mine, etter å ha vokst opp nær to eplehager ...

Mest sannsynlig, med "hurtigkoking", har oppskriften til hensikt at du skal bruke et kake- eller sauseple, dvs. en som mykner lett med varme.

  • Sausepler . Bruk disse til en pai hvis du liker VELDIG mykt paiinnhold. Personlig foretrekker jeg eplemos som har noen biter i seg, så jeg bruker ikke "saus epler" til saus; standarden er imidlertid å liste opp de eplene som praktisk talt oppløses (som McIntosh).

  • Pai-epler . Et eple som er oppført for kake er vanligvis et som beholder formen, men mykner godt (som Cortland, Mutsu, Empire, Jonagold eller Fuji).

  • Tenk på smaken . Noen epler (for eksempel Gala) mister mye smak når de tilberedes, og er best å spise rå. Andre får en enorm smak når de blir kokt (Empire).

Hvilket eple å bruke er absolutt et spørsmål om preferanse. Noen mennesker liker at kake-eplene deres forblir ganske faste (bruker for eksempel Granny Smith), mens andre liker at de er veldig myke (og dermed bruker et "saus" eple).

Her er noen eplelister / diagrammer ... Jeg vil si slå opp varianter som er lett tilgjengelige for deg, og se hvilke som er oppført for sauser eller paier.

Slå opp på nettstedet for din lokale frukthage - de kan koble til et bruksdiagram for eplene de dyrker!

Ian Turner
2010-07-22 20:28:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette kan forholde seg til eplenes 'hardhet'. Noen epler koker ned til en saus raskere enn andre (Bramely kan betraktes som rask tilberedning mens Cox kan betraktes som treg matlaging).Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...