Spørsmål:
Arvestomater
lavonardo
2010-07-18 13:57:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva gjør en tomat til "arvestykke" og hva er forskjellen på konvensjonelle tomater?

Redigert: arv -> arvestykke, gir mer mening på den måten.

"Heirloom tomat" Du bruker absolutt terminologien riktig, men alt jeg kan tenke er hvordan du og personen som arvet en boks kikerter (http://cooking.stackexchange.com/q/5627/) må ha bare kommer fra samme testamentlesning.
Tre svar:
David Ma
2010-07-18 14:27:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En arvstomat er en stamme av tomat som er relativt uendret siden den er opprinnelig oppdaget og brukt. Originalegenskapene opprettholdes ved bruk av åpen pollinering via insekter og hva ikke i et ukontrollert miljø. Utvalgsteknikker som poding og skjæring (for å klone og lage hybrider) eller utjevningsteknikk blir ikke brukt, mens plantens avstamning må dateres minst 50+ år tilbake.

Så en arveanlegg vil være stort sett noe som ville se før industrielt jordbruk ble til. Det er mange varianter, hvorav noen er relativt sjeldne og eksotiske, men det forteller deg ikke noe om kvaliteten eller smaken.

Jeg antar at du kan være trygg på at plantene har blitt dyrket i litt mindre skala enn store industribruk, og at plantene ikke er genetisk konstruert, men det er ikke nødvendigvis positivt for meg.

Joe
2010-07-18 17:56:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I USA ser jeg dem normalt markedsført som "arvestomat"; Jeg vet ikke om det er spesifikke regler i Storbritannia eller Finland som kan ha begrensninger på begrepets bruk. (som det nå er i USA med "organisk")

Fordi de ikke var utviklet for industrialisert jordbruk, fokuserte de ikke på avl i egenskaper som var ønsket for masseproduksjon - størrelse, rund form, lys farge, holdbarhet, holdbarhet i transport.

Som sådan er det et mye bredere utvalg, og de pleier å dyrkes lokalt på små gårder (da de ikke pleier å transportere godt, eller være egnet for mekanisert produksjon). De kan ha blitt avlet for søthet, tarthet, antall frukt per plante, sykdomsresistens osv., Så du kan ikke si at arvestykker nødvendigvis smaker bedre; en lokalt dyrket, plukket tomat som ikke er arvestykke, kan smake like godt.

For å gjøre dette klart - det produseres svært få grønnsaker i et virkelig 'ukontrollert' miljø (kanskje 'mindre kontrollert' miljø) - mennesker har valgt ut spesifikke egenskaper i århundrer; det er bare at prosessene som ble brukt var mye mindre høyteknologiske den gangen - du reddet frøene fra planter som produserte det du likte, det er mulig at noen til og med har blitt håndbestøvet for å krysse rasene.)

user784
2010-07-18 21:15:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En arvetomat er en som har blitt overført av frø generasjon etter generasjon. De fleste matvaretomater er F-1-hybrider utviklet for egenskaper som sykdomsresistens, lagring osv. Snarere enn for smak. Du kan ikke redde frøene deres og dyrke dem, ettersom frøene enten vil være sterile eller gå tilbake til en av foreldrene. Du kan redde frøene til arvestykker & vokser den samme planten fra dem. De har den gammeldags tomatsmaken, så de foretrekkes av de fleste som virkelig liker tomater.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...