Spørsmål:
Oppbevaring av ferske fersken i lang tid
ahsteele
2010-07-30 23:29:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi plukket akkurat en haug fersken av ferskenet vårt i morges. Det er ekstra frukt igjen på treet, og vi har allerede mer enn vi kan spise de neste dagene. Er det en prosess jeg kan bruke til å lagre disse ferskenene i lang tid (frysing eller på annen måte)?

To svar:
JustRightMenus
2010-07-31 00:26:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frysing

1) Vask og skrell de modne ferskenene.
Skrell dem på samme måte som du gjør tomater - kok vann, slipp ferskenene i 1 minutt, og slipp dem i isvann. Huden skal bare gli rett av. Skjær i to og fjern groper. Du kan la dem være i halvdeler, sette dem i kvart eller skjære dem i skiver. Jeg foretrekker skiver.
2) Bland m / sukker & askorbinsyre. Oppløs 1/4 ts askorbinsyre (tilgjengelig i hermetikkavdeling i matbutikken) i 3 TB kaldt vann; bland dette sammen med 2/3 kopp sukker i hver kvart ferskener.
3) Pakk i frysebeholdere eller baggies, og la hodet bli plassert (rom for utvidelse under frysing).


Hermetisering

1) Samme som trinn ett ovenfor .
2) Fyll varme, steriliserte hermetiseringsglass med frukt og varmt vann (eller juice eller sirup - sirup), og etterlater 1/2 tommers headspace. Du kan lage hermetiseringssirup til fersken ved å kombinere 6 1/2 kopp vann med 3/4 kopp sukker.
3) Sett på lokk og bearbeid. Du må bruke en trykkbeholder til fersken. 4) Du vil sjekke ut denne lenken for behandlingstider, ettersom tid og trykk avhenger av høyden og typen hermetikkpotte du bruker.

Hva er grunnen til at du tilsetter askorbinsyre (når du fryser)?
Det hjelper med å holde dem i bruning. Du trenger ikke å bruke den, skjønt.
-1
Adam Shiemke
2010-07-30 23:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kvart eller åttende, legg ut på et bakeplate, frys over natten og pos. De vil holde seg frossen i et år.

Moren min pleide å lage en pajeskorpe og la en pose i skorpen, fylle med fersken, forsegle ferskenposen, pakke det hele og stappe det i brystet. fryseboks. Så, på dypet av vinteren, kan du piske ut en ferskenpai omtrent så lenge det tar å bake.

Hermetisering er også bra. De kan være hermetisert på vanlig måte, eller med litt sukker og vann.

Må de skrelles før de fryser?
Nei. Hvis du vil ha dem skrelt for endelig bruk, vil huden sannsynligvis være lettere å skille etter tining.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...