Spørsmål:
Hvordan damper du grønnsaker?
Ben McCormack
2010-07-16 02:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forutsatt at du ikke har en "vegetabilsk dampbåt" som du mottok i bryllupsgave, hvordan damper du grønnsaker?

Ni svar:
Kyra
2010-07-16 02:52:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har en sil av metall, fyller jeg

 1. en stor gryte med vann. Akkurat nok til at den nesten kommer opp til bunnen av silen når du legger den på toppen.
 2. Sett silen slik at den er balansert over vannet.
 3. Fyll silen med grønnsaker og dekk med lokk
 4. Kok
 5. Ta av når grønnsakene er dampet etter dine spesifikasjoner
 6. Kos deg
Hvorfor bry seg med å fylle med vann opp til bunnen av potten? du * damper * ikke * grunne kokende *. Bare fyll med litt vann, definitivt under bunnen av silen, men nok til å ikke koke bort under dampingen. På denne måten vil grønnsaker lage mat i dampen fra vannet. og vannet ditt vil koke raskere, og du vil bruke mindre energi på å få det opp til koke ...
Teknisk riktig, men hvorfor gjør alt dette når du bare kan mikrobølgeovn det?
Hvis du damper den, kan du også legge til smaker i den ... for eksempel (http://www.howtodothings.com/video/how-to-cook-with-tea) tilfører smak ved å tilsette te til vannet.
Denne metoden fungerer bedre enn en skikkelig "damper" tror jeg fordi silen er mer porøs, så damp går lettere gjennom den.
MGOwen, fordi ikke alle har mikrobølgeovn, f.eks. meg. Vi har ikke hatt en på nesten tre år, og ikke gå glipp av den.
user143
2010-07-16 07:58:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan ikke forstå hvorfor alle innlegg foreslår å legge nok vann til å komme til bunnen av silen som inneholder grønnsakene. På den måten koker du dem!

De kaller det dampende fordi du bruker damp for å lage mat, jo mer vann er det og jo nærmere det er til tingene som blir dampet, jo flere næringsstoffer og smaker som blir vasket bort. Noen lokk til vanlige potter har et hull å slippe damp av. Hvis det er tilfelle, lukker jeg det med litt kjøkkenpapir. I tillegg trenger du bare nok varme for å holde eksisterende damp i gassform, mer trykk betyr bare at dampen lekker, og du trenger mer vann.

Det kan ta lengre tid enn metodene dine, men det smaker bedre , prøv det!

+1. du trenger bare en liten mengde vann. og dette er mer økonomisk.
Virker som å dele hår. Så lenge grønnsakene ikke er under vann, vil de dampe i stedet for å koke. Den største fordelen med å minimere vann, IMHO, er at det reduserer kokingstiden. Langt det meste av energien brukt er i selve dampkonverteringen, ikke til oppvarming av vannet. Og du ville absolutt ikke omgjort alt ekstra vann til damp.
hvis vannet ikke berører grønnsakene, spiller det ingen rolle hvor mye vann det er i pannen, så langt det gjelder næringsstoffer.
Har du noen gang sett vann koke? Den stiger over nivået på det kalde vannet du legger i gryten. Kokende vann vil være i kontakt med grønnsakene, spesielt den nedre delen. Selvfølgelig, hvor mye og hvor lenge det gjør, avhenger av hvor sterkt det koker.
hobodave
2010-07-16 02:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis de er frossne, stikker jeg ofte posen noen ganger med en gaffel og kaster den i mikrobølgeovnen i noen minutter. For å være trygg sørg for at vesken din er en plast som er kjent for å være mikrobølgeovn. Den vil enten være merket "mikrobølgeovn", men du kan også sjekke gjenvinningsstempelet. Type 4 LDPE regnes som mikrobølgesikker plast.

Hvorfor innebærer spørsmålet ditt at grønnsaksdampere bare kan fås via bryllupsgave? Å kjøpe en generisk damperinnsats / kurv er relativt billig. For eksempel: Progressive International Easy Reach Steamer Basket

Jeg ville være bekymret for kjemikaliene i posen. Jeg gjør det bare med pakkene med grønnsaker som er spesifisert for mikrobølgeovnen, og til og med bare noen ganger.
Det er ufarlig. Jeg har sett Alton Brown gjøre det flere titalls ganger. I løpet av 2006 eller 2007 Thanksgiving spesielle hånet han til og med Paula Dean, tror jeg da hun spurte hvorfor han gjorde det. Den eneste gangen jeg ikke gjør det, er når jeg ikke vil lage hele posen.
Jeg mistenker sterkt at de "laget for mikrobølgeovn" bare er smart markedsføring. De er av samme plast, bare litt sterkere.
@hobodave, hvis du noen gang har nuked en plastbeholder som ikke var laget for mikrobølgeovnen, vil du vite! Plasten har en lignende tekstur som smeltet ost og røykene stinker stedet !!!
-1 - Plast i mikrobølgeovnen med jevne mellomrom (tilberedning av grønnsaker skjer vanligvis hele tiden) er ikke en god idé. Blant andre kilder, http://www.ewg.org/node/18544 - se etter seksjonen som begynner med "Mikrobølgeovnplast?"
Se også http://www.plasticsinfo.org/s_plasticsinfo/sec_level2_faq.asp?CID=703&DID=2837#1
For hva det er verdt, foreslo sekken min med brokkoli spesielt å stikke hull i toppen og legge den i mikrobølgeovnen i 3 minutter, og den var ikke engang frossen. Smakte fint.
Dessuten * mottok vi * en grønnsaksdampere av plug-in-varianten som bryllupsgave, men da vi ikke hadde veldig mye skapplass i leiligheten vår, tok vi den tilbake.
Jeg har aldri hatt det med noen av de frosne grønnsakene jeg har tilberedt med denne metoden. Kanskje det er en merkevare? Jeg kjøper ikke billig veggies, jeg går alltid med store etiketter eller ting fra Joe.
@s_hewitt: Takk for lenkene; Jeg leste begge artiklene nøye. Den artikkelen advarer om "plast" generelt. Hvis du leser nøye, vil du se at den bruker Saran / Reynolds plastfolie som et eksempel. Begge pleide å være laget av PVC, som absolutt ikke er mikrobølgeovn. Saran wrap gikk deretter over til å bruke polyetylen (Type 4 LDPE hvis du merker av i en rute) som er mikrobølgesikker og markedsføres som sådan. Jeg sjekket fryseren min og alle posene mine er merket Type 4 LDPE. Noe som står for polyetylen med lav tetthet. All plast er ikke skapt like. Jeg tror du bør revurdere nedstemningen din.
Selvfølgelig, men jeg kan ikke endre det nå med mindre svaret er redigert. Kanskje et notat om å sørge for at plasten er merket som mikrobølgesikker?
Vicky
2010-07-16 13:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tilbereder / hakker grønnsakene, legger dem i en glassbolle med et par spiseskjeer vann, legger et mikrobølgelokk over og trekker i 3-4 minutter. Gulrøtter tar litt lengre tid, så hvis jeg inkluderer gulrøtter, vil jeg gi dem et par minutter først og deretter legge til den andre vegen.

Zaphoid
2010-07-16 02:51:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bruk en stor gryte og et metallslag. Fyll gryten med nok vann slik at den er like under bunnen av kollasjen, og la den koke, tilsett veges og dekk med et løst lokk eller kjøkkenhåndkle. Damp til ønsket doneness.

tomjedrz
2010-07-17 00:46:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg hadde en damperkurv av metall (som foreslått av hobodave), men jeg foretrekker en damperkurv av silikon... den varer evig, er oppvaskmaskinsikker og ruster ikke eller blir vanskelig å brette opp.

Jeg bryr meg ikke om damperposene fordi de er bortkastede (og dyre), og jeg bryr meg ikke om mikrobølgeovnen fordi den er for lett å overkokte, spesielt små mengder.

Min prosedyre ...

 1. Hakk grønnsakene i hvilken størrelse / form du ønsker.
 2. Sett damperen i potten, og fyll vann rett under den.
 3. Kok vannet.
 4. Tilsett grønnsakene, hold vannet kokende, dekk til.
 5. Vent en noen få minutter, og sjekk deretter noen få minutter. Slå av varmen når du er ferdig etter dine preferanser .. tiden avhenger av mengden og typen grønnsak og ønsket skarphet.
ceejayoz
2010-07-16 08:22:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glade og andre plastposeprodusenter lager dampbager med mikrobølgeovn - de er i utgangspunktet tunge poser med glidelås med ventilasjon. Putt grønnsakene inn, mikrobølgeovn den angitte tiden, og du er ferdig.

Her er Glads versjon.

De jobber, men IMHO er begge sløsende og altfor dyre.
Jeg har 13 måneder gamle tvillinger - bekvemmelighet trumfer dem ofte.
Ventilen er egentlig ikke nødvendig. Bare bruk vanlig glad wrap (også kalt folie eller saran wrap) over en vanlig bolle (glass eller annet mikrobølgesikkert materiale).
ManiacZX
2010-07-16 06:11:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du ikke vil ha en dedikert dampbåt, fungerer også riskokeren min som dampbåt (eller til og med samtidig).

Den har et rundt metallstykke som sitter på toppen av risen bolle med hull i bunnen av den, solide sider og så passer lokket på toppen av den.

Mens du har ris tilberedt, steker grønnsakene dine over. Hvis du ikke trenger risen den gangen, er det bare å kaste litt vann i den og bruke den bare som dampbåt.

http://www.bedbathandbeyond.com/product.asp?SKU = 13383065
Dette er den jeg har, jeg er sikker på at andre også inkluderer dampbiten.

Dave
2010-07-17 07:20:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glem damperen.

Den enkleste, raskeste, billigste og beste måten jeg har funnet er å legge tre spiseskjeer vann i en stor panne, ha i grønnsakene og telle fra når vannet begynner å koke, koke for to minutter på høy varme med et passende lokk. Dette blir perfekt hver gang. Ikke grøtaktig, myk, men perfekt. Kok et minutt til for å gjøre dem mykere.

Seriøst, denne metoden er billig, rask og krever ingen ekstra dingser.

Og ikke på langt nær så god, rask eller praktisk som mikrobølgeovnen.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 2.0-lisensen den distribueres under.
Loading...